vaargebied de Vrijheid

De oude binnenhaven in het centrum van Monnickendam is de thuishaven van de Loungeklipper. Monnickendam ligt 10 kilometer ten noorden van Amsterdam. Monnickendam is reeds meer dan 655 jaar Stad en heeft een schitterend oud stadscentrum. Van hier uit zijn Amsterdam, Muiden, Volendam, Marken, Hoorn, Enkhuizen, Almere en Lelystad, maar ook het IJsselmeer, de Waddenzee en Friese meren goed bereikbaar.

De volgende havenplaatsen kunnen op een meerdaagse tocht aangedaan worden:  Edam, Volendam, Marken, Uitdam, Pampus, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Makkum, Lemmer, Urk, De Friese meren, Muiden, Amsterdam, Texel, Vlieland, Terschelling, Den Oever en Harlingen.

Van hier uit zijn het IJsselmeer, de Waddenzee en Friese meren goed bereikbaar.

Het vaargebied van de Vrijheid is de Waddenzee, het IJsselmeer, Friesland, en het Markermeer.

Kaart van het vaargebied

Al deze plaatsen hebben bijzondere gelegenheden om aan te doen, zoals Wijnproeverij Victory Wines, of de  kaasmarkt in Edam, Palingrokerij Smit Bokkum en de dijk in Volendam, de houten vissershuisjes in Marken, het Forteiland van Pampus, de diepe sluis van De Blocq Van Kuffeler, een traditionele foto in Volendam, een terrasje uit de VOC tijd in Hoorn, Het Muiderslot in Muiden. Het Zuiderzee museum in Enkhuizen, Het Vrouwtje van Stavoren, Een wandeling in het centrum van Amsterdam, De vissershaven van Urk, een verrassende wandeling langs de ouderwetse huizen in Monnickendam. Het jutters museum in Oude Schild op Texel. De rust van Vlieland. 
De levendige haven van Terschelling met een wad op loopafstand. De 5 havens en oude stad van Harlingen. De rust in de oude haven Makkum. Het kasteel en stoomtrein in Medemblik. De vissersvloot in Den Oever. Het watersport enthousiasme bij de Friese meren.

Voor een teambuilding, bedrijfsuitje, jubileum of personeelsuitje komen wij overal !