Trouwen op een boot

trouwen op een boot

Speciaal voor de bruid en bruidegom met zeebenen. Stap in die huwelijksboot, gooi de trossen los en vaar weg voor een geweldige bruiloft. Trouwen op een boot staat namelijk garant voor een prachtig uitzicht, een besloten feest en originaliteit.

Wat is er mogelijk op een boot?

Je kunt beter de vraag stellen wat er niet mogelijk is! Van jawoord tot huwelijksnacht, van diner tot feest; al deze activiteiten zijn prima dobberend uit te voeren. En wat dacht je van de ‘Titanic-pose’ tijdens een fotoshoot op de boot met de prachtige golven als perfecte achtergrond? Het is zelfs mogelijk de huwelijksreis gelijk eraan vast te plakken!

Soorten boten

Als je kiest voor een bruiloft op het water, dan zijn er verschillende boten die geschikt zijn om op te trouwen. Zo zou je jullie jawoord kunnen geven op een historische klipper, een klassieke sloep of een majestueus Loungeschip! Opties te over, maar uiteraard zul je rekening moeten houden met het aantal gasten dat je uitnodigt, de stijl van jullie bruiloft, het budget en welke onderdelen van je trouwdag op de boot plaatsvinden. We kunnen de trouwerij op maat maken voor 4 tot 400 personen.

De koers bepalen

Als het ‘waarop’ bekend is, kun je je gaan richten op het ‘waarheen’. Wat heb je tenslotte aan een boot als je in de haven blijft liggen? De mogelijke vaarroutes hangen af van de ankerplaats van het schip, maar een tocht over het IJsselmeer, de Waddenzee, een mooie plas of meer behoren zeker tot de mogelijkheden! Deze keuze hangt ook weer samen met de beschikbare tijd die je hebt en met het soort vaartuig dat je gekozen hebt.

Officieel trouwen op een boot

Er zijn boten die kunnen dienen als officiële trouwlocatie. Dit houdt in dat een ambtenaar van de burgerlijke stand jullie op de boot kan trouwen. Bij schepen wordt er getrouwd terwijl het schip nog voor met een lijn aan de kade ligt , maar uitvaren en op het open water trouwen kan ook! Wij zijn officiële trouwlocatie voor gemeente Waterland. Monnickendam, Marken en Uitdam.

Arrangementen op een boot

Bespreek van tevoren met ons wat er mogelijk is en wat je eventueel zelf nog moet regelen. Vaak kiezen bruidsparen voor diner en feest op het water. Bij ons is het mogelijk om een arrangement te nemen, dat wij in samenwerking met onze cateraar regelen. Je moet echter ook denken aan de aankleding van deze onderdelen: bloemen en verlichting, maar ook bijvoorbeeld muziek.

Vraag daarom in ieder geval altijd wat de mogelijkheden zijn, zodat er geen twijfel kan bestaan over wie wat regelt! Hiermee voorkom je dat je een heerlijk diner eet van een ‘kale’ tafel of een feestavond hebt zonder muziek.

All-inclusive
Wil je nergens aan hoeven te denken? Dan zijn ‘All-inclusive Boat Wedding Packages’ een ideale optie voor jou. Als je voor zo’n arrangement kiest, is het enige wat je zelf hoeft te doen een trouwjurk en trouwringen kopen! Dit toparrangement kan helemaal aan de hand van jullie wensen samengesteld worden.

Budget
Het maakt niet uit wat voor budget je hebt, er zijn wel honderden keuzes voor jouw unieke bootbruiloft. Realiseer je van tevoren goed wat jullie wensen zijn en of die gerealiseerd kunnen worden op een boot. Een bruiloft met 150 -200 gasten op een zeilklipper? Bij Loungeklipper en Zeilen IJsselmeer is het mogelijk!

Waar moet je op letten?

Het liefst zou je natuurlijk de boot kiezen die er het mooist uitziet, en de beste mogelijkheden bied. Zeilklipper Umoja is en mooi en multi inzetbaar.

Bij het naast doornemen van de dag moet je in ieder geval de volgende punten meenemen:

Aankleding van de love boat
Net als bij elke trouwlocatie zijn aankleding, muziek en trouwfotograaf niet inbegrepen. . Kijk en voel en ervaar of 1 van onze 3 schepen geschikt zijn, en kom langs voor een vrijblijvende afspraak en of offerte.  Ons interieur is snel aan te passen en de aankleding wordt bepaald door de sfeerverlichting, bloemen, mooie tafelkleden en de juiste kaarsen en natuurlijk de presentatie van het eten op deze mooie dag!

Kinderen
Kinderen en water, kan een ongemakkelijk gevoel geven voor sommige ouders. Bij ons aan boord zijn er voldoende zwemvesten voor alle opvarende, dus ook de jongste.

Mindervalide en bejaarde gasten
Behalve de jeugd zul je ook rekening moeten houden met mindervalide en bejaarde mensen.  Onze trappen zijn breed en stevig met goede en sterke leuningen, het schip is benedendeks overal goed beloopbaar. Aan dek is het oppervlakte groot en relatief vlak, waardoor een rolstoel goed geplaatst kan worden.

Logistiek makkelijk?
Het is duidelijk dat je op de boot niet kunt parkeren, maar je moet je auto natuurlijk wel ergens kwijt. Wij zorgen er voor dat de aanlegplaats goed te bereiken is met auto en/of openbaar vervoer en dat er voldoende parkeerplekken in de buurt aanwezig zijn.

Tussen wal en schip
Het is vrij lastig om tijdens een bootfeest vroeger naar huis te gaan. Het is toch een eind zwemmen als je midden op het IJsselmeer ligt!  Wij zorgen bij onze evenementen dat het altijd mogelijk is om later op te stappen of eerder van het schip af door een pendel dienst van onze sloep of Rib (snelvarende rubber speedboot).

TIP! Er zijn mensen die wellicht denken Boot= zeeziekte. Bij ons is dat niet het geval. door de breedte en stabiliteit van het schip geeft het veel comfort zelfs bij wat meer wind.

Hoeveelheid gasten

Tenslotte is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel mensen je uit gaat nodigen. De meeste boten zijn niet geschikt voor een grote groep mensen. Als u kiest voor schepen uit onze vloot bent u welkom met 4 tot 250 gasten.

Kosten om te trouwen op een boot

Het werkt in principe hetzelfde als bij een bruiloft op de wal: de prijs kan variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro’s. Het hangt natuurlijk af van de boot die je kiest en van het eventuele arrangement. Alleen een feest op de boot is uiteraard goedkoper dan een complete bruiloft met receptie en diner. Het belangrijkste is dat je droombruiloft gerealiseerd kan worden met het budget dat je hebt.

Twee kapiteins, één superfeest

Het belangrijkste voor een huwelijk op het water is dat je samen met de ‘echte’ kapitein bespreekt wat jullie wensen zijn, zodat jullie de bruiloft krijgen die jullie voor ogen hebben. Al met al is een bootbruiloft ideaal voor bruidsparen die iets met water hebben, iets anders willen of gewoon van water houden! Wagen jullie de sprong of blijven jullie toch liever aan de kant staan? We zijn benieuwd!

Vriendelijke groet “kapitein” Remco

info@zeilenijsselmeer.com

06 51610740